Overstappen op een beveiligde SSL/HTTPS verbinding.

Waarom is het een goed idee om SSL/HTTPS te gebruiken voor je website?

Met een beveiligde verbinding worden de gegevens van je bezoekers veilig verstuurd. Logingegevens, adresgegevens op een contactformulier en natuurlijk ook betalingsgegevens. Allemaal zaken waarvan we niet willen dat ze in de verkeerde handen vallen. Kortom met een beveiligde verbinding zorg je ervoor dat de gegevens van jou bezoekers niet worden onderschept.

Een ander belangrijk voordeel van een SSL certificaat is dat het een positief effect op de ranking in Google heeft. Heb je nog geen HTTPS verbinding, dan bestempeld Google je als onveilig vanaf 2017. Maar niet alleen Google doet dit, er zijn meerdere webbrowsers die meldingen geven als “Not secure” of “Onveilig” aangevuld met een gevarendriehoek.

Zijn er ook nadelen?

Kosten vormen een duidelijk nadeel, een SSL-certificaat kost vaak geld en je website ombouwen naar HTTPS is ook niet zomaar gedaan, hier gaat veel tijd in zitten. Tegenwoordig zijn er diensten als Let’s Encrypt, waar je een gratis SSL-certificaat voor je website kunt krijgen. En ombouwen kun je laten doen.

Snelheid is een ander nadeel van SSL. Gegevens moeten versleuteld worden en dat kost meer tijd. Het verschil is eigenlijk alleen maar merkbaar met website met heel veel bezoekers, en zelfs dan zijn daar goede oplossingen voor.

Al met al wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen. Overweeg daarom om op korte termijn over te stappen op SSL.

Ben jij met jouw website al toe aan overstappen op SSL/HTTPS?

Hier een kosten voorbeeld:

WordPress Website ombouwen naar SSL/HTTPS
In 90% van de gevallen zijn wij in 2 uur klaar met ombouwen. De kosten zijn 60 euro per uur. Kortom, werken we 90 minuten betaal je 90 euro.

Wat we opleveren is:

  • Jouw huidige WordPress Website volledig in https inclusief de /wp-admin omgeving.
  • Complete controle of alles wel in https werkt.
  • Nazorg als er een onderdeel niet in https werkt tot 60 dagen.

Wat we niet gebruiken is een zogenaamde ssl plugin. Met deze plugin gaat het ombouwen wel sneller maar als de plugin niet meer ondersteund wordt, is jouw website weer terug bij af en als niet veilig aangemerkt.

Voorwaarde is dat je webhoster SSL ondersteunt en ook Let’s Encrypt heeft. Of stap over op een veilige hoster met SSL, wij kunnen dit gelijk regelen.