Hoe start je een blog?

Hoe start ik een blog?

Wil jij vanuit huis een blog starten?

Of je nou een foodblog, fitblog, babyblog, interieurblog en of lifestyleblog wilt beginnen, check deze tips.

Je ziet iedereen online met zijn blog en je wilt weten hoe je een blog start en/of je een inkomen uit je online avontuur kunt genereren maar ook hoe je leuk kunt vertellen over jouw passie? Lees dan verder.

Vanaf het begin beginnen!

Een ding waar je aan moet denken bij het starten van je blog is waar wil je over schrijven, dit kan jouw grootste uitdaging zijn. Er zijn veel blogs die bijvoorbeeld over carrière, reizen, beauty, ouderschap en eten gaan, maar hoe ga jij hiertussen passen en waar onderscheid jij jezelf in? Kortom: Wat is jouw niche!

Vind je niche!

Waar ben je gepassioneerd over? Wat is het dat jou ’s nachts wakker houdt? Kijk naar je hobby’s en ontdek wat je leuk vindt en over kunt schrijven. Kijk ook naar je eerdere “levens” ervaringen wellicht kun je uit die ervaringen inspiratie halen.

Hoe kom je erachter of er een behoefte is voor waar jij over wilt bloggen, raak niet in paniek wanneer je op Pinterest al een miljard blogs ziet die over hetzelfde schrijven. Zoek jouw niche kijk verder gebruik je passie! Check ook Facebook en wordt lid van een paar groepen en gebruik hun zoekfunctie.

Typ gewoon jouw niche of zoekwoord in en kijk of er veel vragen rond dat onderwerp zijn. Wanneer dat zo is heb je een levensvatbare niche!

Kun je er geld mee verdienen?

We houden allemaal van bloggen voor de lol, maar als je er je geld mee wilt verdienen dan moet je verder nadenken. Denk aan gesponsorde berichten of affiliate marketing en natuurlijk via advertenties van bijvoorbeeld Google.

Kies een blogplatform.

Ik raad aan om een blog te starten met WordPress omdat:

  • De meeste blogs zijn op WordPress gemaakt.
  • Je hebt heel veel opties om jouw blog aan te passen en persoonlijker te maken met WordPress-plug-ins en duizenden thema’s om uit te kiezen (zowel gratis als betaald)
  • Er is goede ondersteuning voor WordPress blog. Er zijn YouTube-video’s, blogposts en WordPress-forums die jou kunnen helpen met jouw blog.

Check in ieder geval deze plug-ins:

  • Jetpack Shareaholic en Publicize (delen en publiceren op bijvoorbeeld Social media, check wel hoe je deze goed en volgens de wet instelt en gebruikt)
  • SEO by Yoast (zoekmachine optimalisatie)
  • WP Super Cache (versnel je site)
  • Google Analytics (statistieken van jouw website verzamelen, check wel hoe je deze goed en volgens de wet instelt en gebruikt)

Voor WordPress heb je goede en natuurlijk niet te vergeten veilige hosting nodig, je hebt te maken met lezers en dus leden, kortom persoonsgegevens. Die moet je volgens de wet goed en veilig behandelen. Dit kan met veilige hosting (https://mediamet.nl/veilige-hosting/) maar vergeet niet je je cookie plug-in (vooral als je Social media en statistieken plug-ins gebruikt) en je Privacy Policy (TIP: check https://privacypolicygenerator.nl/). Check ook: https://nl.wordpress.org/plugins/tags/gdpr/

En natuurlijk niet te vergeten jouw domeinnaam, je kunt hier checken of deze nog vrij is. https://mediamet.nl/domeinnaam/

Overigens is bij ons WordPress hosting snel geregeld en is WordPress heel makkelijk en veilig met een paar kliks te activeren.

Bestel gelijk je WordPress  blog!